Musik- och serietips

Ctrl – SZA

Albumet Ctrl (uttalas control) är SZA:s debutalbum och innehåller 14 låtar som helt enkelt är obeskrivligt bra. Genrerna som albumet placeras i är främst neo-soul och R&B med inslag av hip-hop, indie och soul. Texterna skildrar dilemman i livet relaterade till kärlek, avundsjuka, självförtroende och sexualitet som många kan känna igen sig i. Sedan albumsläppet har SZA:s karriär bara gått uppåt och hon omnämns i Billboard som en av dagens mest inflytelserika artister.. Många av hennes låtar som: “Love Galore”, “The Weekend” och “Drew Barrymore” har    nått högt på topplistan och blivit prisbelönta. 

GRL PWR – spellista gjord av Spotify

 ”Det finns inte så mycket mer att säga om det här än bara WOW! Spotify har verkligen gjort det ultimata. “

GRL PWR” är en spellista som innehåller låtar från Nordens bästa kvinnliga artister inom alla olika genrer. Med låtar från bland annat Seinabo Sey, Julie Bergan och Tove Lo. Istället för att behöva krångla m

ed att skapa nya album har Spotify gjort jobbet åt dig och samlat så många bra låtar som möjligt på en och samma spellista. Perfekt inför hemmafesten eller tjejmiddagen!

Poddtips: Markus och Malcom

Sveriges enda på allvar politiska podcast. Analyser av aktuella samhällsproblem, och ibland lösningar. Allt förkunnat med en näve ironi, några (rejält) långsökta metaforer och ett par nördiga referenser. Angående deras egna politiska ståndpunkt förklarar de den nog bäst själva; användande av självpåkomna epitet sker på egen risk. En podd som de flesta kan få behållning av, var du än befinner dig på – eller utanför – höger-vänsterskalan. Raljant eller briljant? Avgör själv. 

 

Black Mirror

Den kritikerrosade brittiska dramaserien “Black Mirror” har nog ingen kunnat gå miste om. Serien är just nu uppe i sin fjärde säsong med en ny handling i varje avsnitt. Temat är så kallad “techno-paranoia”, det vill säga skräckinjagande framtidsscenarion där vår moderna teknik har tagit över i samhället. Detta är en serie som verkligen får en att tänka efter, samtidigt som den är otroligt spännande. Kan verkligen rekommenderas om du ännu inte har börjat kolla!