Ledare: Hej Norra real

Det du just nu håller i din hand är det första numret av Norra reals nya skoltidning – “The Real Deal”. I detta första nummer kommer du få bekanta dig med oss som arbetar med tidningen samt hur du kan bli en del av det arbetet. Det kommer såklart även handla om vår älskade skola, Stockholms enda gymnasieskola: Norra real. Det kommer vara ett utmärkt tillfälle för dig som har börjat ettan att lära känna skolan lite bättre men även för er tvåor och treor att få en djupare inblick i vår skola och personerna i den.

När jag sitter och skriver den här ledaren har halva sommarlovet gått. Jag har precis lämnat bakom mig en fantastisk vecka på Island och längtar nu efter avkoppling utan uppkoppling i de bohuslänska skogarna. För mig har sommarlovet hittills gått i raketfart. Det känns som att det var igår jag satt på plan 4 och oroade mig om mitt betyg i kemi. Sommarlovet går i snabb framåt (även fast vissa naturare kanske saknar skolan lite väl mycket) och man kan bara hoppas att det kommande läsåret kommer att gå i samma rafflande tempo.

Det som är skönt är att vi inte behöver hoppas på ett snabbt läsår, för jag vet att det kommer bli så. Vi ska vara väldigt glada att vi är norra realare. Inte bara för att vi kan räkna oss till samma skara som Leif GW Persson, Jonas Gardell och Horace Engdahl (om du inte vet vem Horace Engdahl är fråga en förälder eller din svensklärare) vi har också ett fantastiskt föreningsliv på vår skola. Vi har föreningar för i princip allt. Från Fenixorden för alla er potterheads till den föreningen som ger ut den här tidningen du läser just nu The Real Deal. Om du inte kan mätta din lust att organisera dig i alla dessa föreningar kan du även skapa din egen. Kontakta Max Öberg för hur du gör det på bästa sätt.

Vi har som sagt mycket att se fram emot detta läsår, och vi kommer göra det tillsammans som Norra realare. Med det sagt så vill jag bara säga välkommen tillbaka eller välkomna hit till Norra real.

Erik Nordlund, Chefredaktör The Real Deal