Humans of Norra – Lina Fjellner

Humans of Norra – Lina Fjellner

De senaste månaderna har elevkåren haft en hel del på agendan. Det har varit årsmöte och en ny styrelse har valts. Kårens nya ordförande är Lina Fjellner och många av er läsare är säkert nyfikna på vem hon är och vad hon planerar att göra under sitt kommande år med förtroendeuppdraget. Jag fick chansen att träffa henne för en intervju på Stockholms nya café “It´s pleat”. Lina har under året även varit delansvarig för idrottsdeltävlingen på Läroverksfejden.

Det märks att hon tycker om att engagera sig för skolan och eleverna, även om det ibland är krävande ser hon alltid till att göra sitt yttersta för att alla ska vara nöjda. “Jag har alltid tyckt om att ta mycket ansvar, ibland blir det nästan jobbigt för mig att inte hålla koll på saker och ting. När jag började på Norra ville jag verkligen engagera mig och såg därför elevkåren som en bra möjlighet för just detta. Att jag har varit aktiv i olika sammanhang har stärkt mig i min roll som ordförande för elevkåren idag.”

Lina är född och uppvuxen i Bromma och har fortfarande kvar många av sina gamla vänner från låg- till högstadiet i Norra och Södra Ängby. Fotbollen var en viktig del av hennes liv, berättar hon:

“Det var nog där jag fick in lagandan, som jag har nytta av idag i styrelsen. Det är viktigt för mig att en grupp lyckas ta gemensamma beslut. Även om jag är en målmedveten och beslutsam person är det alltid bra att bolla idéer med andra och höra hur de tänker och tycker, annars kan man lätt bli väldigt trångsynt.”

Förutom fotbollen har teatern varit av stor betydelse för Lina, berättar hon: ” I tre år gick jag på teater. Under de åren var teatern höjdpunkten på min vecka, det låg kanske mycket i att jag hade en väldigt bra lärare. Sedan dess har min dröm alltid varit att bli skådespelerska; men drömma kan man ju alltid”.

 

När jag frågar Lina om en händelse i hennes liv som har påverkat henne mycket, svarar hon;

“Det måste nog vara mitt konfirmationsläger, vilket än idag är det bästa jag har gjort även om det var för tre år sedan. Lägret och människorna där inspirerade mig till att bli mer öppensinnad för andra människors syn på livet. Efter lägret blev jag en annan person. ”

Jag och Lina kommer in på hennes planer om hur hon vill utveckla kåren och dess verksamhet.

”Min vision är att få de nya eleverna på skolan att engagera sig från dag ett. Vi i elevkåren vill visa alla elever vilka vi är och vad vi gör för skolan. Jag minns själv att i ettan var det svårt med samhörigheten.  Speciellt i min klass, som var så uppdelad att vi fick åka till Gotland för att förbättra vår sammanhållning. Då hade det varit bättre om kåren istället arrangerade fler aktiviteter de första veckorna så att alla hade kunnat lära känna varandra lite bättre.”

När dagen börjar gå mot sitt slut och vi skiljs åt har jag fått en klarare bild av vem Lina Fjellner är. Om det finns någonting som hennes hjärta klappar extra mycket för så är det just att engagera sig och att hjälpa andra. För det är viktigt att vardagen på Norra inte bara fylls av plugg och stress, utan att någon som Lina finns där för att hjälpa till att göra skoldagarna lite mindre torra.