Hejdå köttet?

Att den vegetariska trenden är stor går inte att missta sig på. Inte minst på skolan, där en stor andel av eleverna väljer att byta ut köttet mot något grönare. Oavsett om det är av miljöskäl, djurrättsskäl eller hälsoskäl ska det inte vara svårt att göra detta.

 

Fler och fler gröna företag som tillverkar vegetariska alternativ etablerar sig på marknaden och i matbutikerna finns det gott om vegetariska varianter som är lika lätta att tillaga som en motsvarande köttig variant. Vad är då ursäkten till att äta en miljöförstörande, djurplågande och antibiotikaproppad köttbit?

 

The Real Deal är stolta över att i detta nummer vara sponsrade av Hälsans Kök – ett varumärke som erbjuder lättlagade vegetariska produkter. De erbjuder allt från vegofärs till vegetarisk schnitzel.

 

En av Hälsans Köks nyheter är veganska Filébitar som går lätt att byta ut mot kyckling och steks på endast 5 minuter. Filébitarna innehåller både mer protein och fibrer än vad kyckling gör* samt är desto miljövänligare. Så nästa gång du ska laga en kycklingrätt, varför inte välja att använda dessa filébitar istället?

 

*jämförelse Hälsans Kök filébitar och kyckling (matkalkyl.se)