Böcker – ris och ros

Dessa är böcker du har stött på, och om du inte har det, så kommer du definitivt göra det. Då är det bra att ha läst detta segment för att veta vilka som är wasteful och vilka som är tasteful.

 

Angela’s Ashes av Frank McCourt

432 sidor av elände, svält och död. Genom att läsa den tappar du definitivt all din livslust och glädje, för att inte tala om tid du aldrig får tillbaka. Rekommenderas INTE!

 

Boktjuven av Markus Zusak

Beskrivningen av boken kan låta tråkig – ännu en lång roman om andra världskriget! Den är emellertid både spännande och intressant med otroligt runda karaktärer. Huvudpersonen Liesel är så gott som omöjlig att inte sympatisera med. Stor ros till den här boken!

 

1984 av George Orwell

Den där boken är faktiskt allmänbildning, även om den är seg och långtråkig periodvis. Förr eller senare kommer du behöva tvinga dig igenom den – du kan faktiskt inte säga “Big Brother is watching you” utan att förstå innebörden.

 

Systrar i jeans av Ann Brashares

Det var en gång ett par byxor… Systrar i jeans är en av de finaste böckerna om vänskap, kärlek och jobbiga val. Om du inte läste den här i mellanstadiet, vad gjorde du då ens?

 

Sandor slash Ida av Sara Kadefors

Cringe-faktorn är hög. De som har råkat läsa eller blivit tvingade till att läsa den förstår. Sudda ut den från din läslista, om den av någon fruktansvärd anledning skulle råkat hamna där.

 

Great Gatsby av F. Scott Fitzgerald

Är du smart så väljer du denna, den är tunn, det finns ändligt mycket om den på internet och det finns tre (3!) film-adaptioner. Har du tur behöver du inte läsa den alls! För den har konstiga ord och ibland fattar man ingenting alls